Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagycsuri agymenései

avagy, rendszertelenségem és rendezetlenségem rendszerbe rendezgetése

Zenéljünk! No.8.

2015. október 16. 09:43 - Nagycsuri

Barbaro: Ez a világ olyan világ (Videó)

barbaro_1.jpgMai "kötelező" katarzis! Csak hogy tudjátok: Magyarországon is vannak olyan zenészek, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket. Más kérdés, hogy angolszász hegemónia uralkodik minden területen - miként a politikában és pénzvilágban, úgy a zenében is.


Barbaro - 1994-et írunk. Egy olyan korszak vége felé, amikor a blues muzsika a reneszánszát éli. Mindenki azt a műfajt erőltette, nagy divat volt akkoriban. Mégis akadtak olyan formációk, akik rá se hederítettek a trendire.
Ilyen volt a Barbaro is: Ez a világ olyan világ - egy gyönyörű népdalfeldolgozás. Lelkem mélyéig hatoló zene és szöveg. Etno-Rock, ha már kategorizálni kell. Természetesen tetten érhetőek jazz-es, blues-os elemek is benne, de talán ezt már mondanom sem kell! A nóta egy szép basszus szólóval veszi kezdetét, majd szinte berobban a zenekar. Mint egy virág, úgy bontja ki szirmait a zene és vele harmonizálva a szöveg is. Cziránku Sándor, a gitáros, "egyedi darab" a magyar zene színpadán. Eredeti gitárjátéka rögtön felkelti a gyanútlan hallgatóság figyelmét. Zsoldos Tamás pedig a legkeresettebb bőgős e honban. Játszik a Kormoránban, Tátraival több formációban, de voltam már Mini koncerten is, ahol ő brummogott a basszeron, legutóbb pedig Bécsben egy Besh O Drom bulin találkoztam játékával. Na, erről tudnék mesélni egy órán keresztül, de az egy másik bejegyzés témája lesz majd. Az alábbi videó első két percét is az ő szólójátéka vezeti be. Ne tévesszen meg senkit, hogy különösebben nem virtuózkodik - itt inkább ettől ódzkodik -, de amit a hangszerén véghezvisz, az technikailag legalább oly nehéz, mint aki pók módjára futtatja végig az ujjait a húrokon. Sőt, még többet is nyújt azoknak, akik értő füllel hallgatják azt. Érzelemgazdag. Sokoldalú egyéniség, kevés kihívója akad. A szám egy kicsit elvontabb interpretáció, mint a többi zenekar előadásában, de ettől egyedi. Ettől különleges. Hallgassátok úgy, hogy közben kitárjátok a szíveteket!

Nagycsuri 2015.10.16.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagycsuri.blog.hu/api/trackback/id/tr987972567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása