Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagycsuri agymenései

avagy, rendszertelenségem és rendezetlenségem rendszerbe rendezgetése

Visszatekintő

2015. október 17. 12:00 - Nagycsuri

avagy, pillanatképek a hőskorból (Videóval)

faxni.jpgEmlékeztek még a Faxni nevű fehérvári formációra? Nem? Nem csodálom. Olyan rég volt, hogy közben engem is megcsalt az időérzékem. Ritka gyorsan és hirtelen szállt el ez a cirka 30 év. Potom 30.


'83-ban voltam először Diáknapok bulin az Egyetem kollégiumának aulájában és egyéb helyiségeiben. Többnyire persze a serfőzdékben. Akkoriban még minőségi napok voltak ezek.  Schuster Lóránt - P.Mobil​ szintű produkciók kaptak helyet a porondon. Hatalmas tömeg és irdatlan hangulat jellemezte minden percét. Abban az érában kezdett a Kft is. Profi szervezés, sör és kaja minden mennyiségben. Általában a tornaterem öltözőjén keresztül, az ablakon másztunk be, hogy maradjon pénzünk sörre. Igazi csövi korszak volt. Persze, nem valódi csövesként, csak amolyan divatcsöviként éltük mindennapjainkat, hiszen a nagy "lázadás" után mindenki hazatért anyuci szoknyája mellé. Én erős nosztalgiával emlékszem vissza a többi szoknyára is, nemcsak anyuciéra. No, azé' azt tudni illik, míg anyuci szoknyája a biztonságot jelentette, addig a többi a huncutságot feltételezte. Mondjuk, az igazi áttörésre ezzel kapcsolatban még kellett várni pár évet.
Térjünk vissza a Faxnira! Pop-rock kategória, kicsi alter hangulattal, sokszor erősen Police-ra hajazó beütéssel. Ahogy a Police, úgy a Faxni is ügyesen rejtette el zenéjében a reagges alapokat. Mohai Tamás, a zenekar lelke mára élvonalbeli gitárosként, több zenekarban is játszik. Jazz, blues és rock kategóriában. Legismertebb közülük talán a Boom-boom, Tátrai Tiborral. Mohai egész életét a zenének szentelte. A Faxniban énekelt is. A korábban jól szituált külső megjelenése mostanra erősen megkopott. Találtam korabeli felvételt tőlük, hallgassátok nosztalgiával!

Nagycsuri 2015.10.17.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagycsuri.blog.hu/api/trackback/id/tr327984739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása