Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagycsuri agymenései

avagy, rendszertelenségem és rendezetlenségem rendszerbe rendezgetése

Zenéljünk! No.38.

2015. november 03. 12:09 - Nagycsuri

Liquid Tension Experiment: Acid Rain Live In L.A. 2008 (Videó)

stickman.jpgKing Crimson, Liquid Tension Experiment, Peter Gabriel - vagy a saját zenekara -, a Tony Levin Band és még lehetne sorolni a különböző formációkat, ahol megfordult. Azt mondják róla, hogy a

legkeresettebb basszeros odakint. Miként idehaza, Zsoldos Tamás, a Barbaro-Kormorán-HBB-Mini-ből. Többek között.
No, erről a Levin gyerekről annyit kell tudni, hogy forradalmasította a basszer játékot. Két fadarabot erősített a matató- és középső ujjaira és azokkal vakargatja a húrokat vala. Ezen kívül, létezik egy sokhúros szerkezet, amin mindkét kezével tepping (nem petting!) formájában remekel és csal elő észvesztő hangokat belőle. Ezért aztán, StickMen-nek is csúfolják szegényem.
Trey Gunn a másik nagy teppinges ezen a hangszeren. Warr-gitár, chapman stick - így hívják valójában ezt a modern fadarabot. A Crimson-ban együtt is pengettek. Szóval, ezek a skacok erősen progresszívek. Ahogy a zenéjük is, bárhol jelennek meg a színtéren.
És valóban, a King Crimson már első lemezével felborította az addigi trendet. Meggyőződésem, hogy ez az első metál korong a porondon. Igaz, ott még nem volt Tony, de volt helyette Greg Lake a későbbi Emerson Lake and Palmer-ből, aki szintén nagy talentum volt. No, hallgassunk meg egy olyan felvételt Tony-tól, amelyen a Dream Theater-es fiúkkal mutatják be, mi is a zenében az a progresszivitás. Azért azt meg kell jegyeznem, hogy manapság már nem tudnak annyira előremutatóak, haladók és élenjárók lenni, mint a Crimson idejében. Bár a kottában, a hangok erdejében szinte végtelen lehetőségek rejlenek, a megvalósítás és ötletelés korlátokba ütközhet. Hogy őszinte legyek, nagyon régóta várok már egy igazi áttörésre. Bízom benne, hogy megérek még egy olyan zenei forradalmat, amiben a '60-as, '70-es évek úttörői visszaköszönnek!
A Napocska most éppen bujkál előlünk, de ne adjátok fel! Én sem teszem! Higgyetek magatokban, így bármit elérhettek az életben! Esőben is tovább haladunk, legfeljebb védőhálót képezünk testünk fölé. Miként a lelkünket is megóvhatjuk a megrázkódtatásoktól, hiszen nem siránkozni születtünk erre a Bolygóra. Felemelt fejjel kell rövidke életünket végigvinni, melyet úgy érhetünk el, ha nagy ívben elkerüljük az arra érdemteleneket. Vagy ha már belebotlottatok egybe, nagyon gyorsan takarítsátok el! A szeretet vezéreljen Benneteket és a béke legyen Veletek!

(Eredeti megjelenés 2015.05.25. https://www.facebook.com/nagy.testverek.9/posts/843018695791477)

Nagycsuri 2015.11.03.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagycsuri.blog.hu/api/trackback/id/tr198046958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása