Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagycsuri agymenései

avagy, rendszertelenségem és rendezetlenségem rendszerbe rendezgetése

Borfesztivál Keszthelyen

2015. november 04. 10:01 - Nagycsuri

avagy, természet, szerelem, szeretet (Videókkal)

borfeszt.jpg"Fesztivál" fesztivál hátán. Folyton folyvást fesztivál. Mennyiséget produkálva tarol végig a környező településeken.  Mit jelent egyáltalán ez a szó? Meg se nézem az értelmezőben.


Mégis megnéztem.

Pontosan azt jelenti, amit eddig is gondoltam róla. Semmi újat nem mondott. Annyit jegyeznék meg, hogy esetünkben nem feltétlenül fedi a valóságot a fesztivál szó definíciója.
Lementem a partra csütörtökön és szombaton is. Csütörtökön játszott két Rockabilly zenekar. Az egyik TG és Tibi barátaim, régi, CB korabeli zenésztársaim zalaszentgróti csapata volt. Büszke vagyok rájuk. Nem kicsit! Utána egy Stray Cats reinkarnáció lépett fel. Hibátlan. Nagyon tetszett. Már amennyit hallottam belőle sétám közepette. Bár a víz kellemesen úsztatta a hangokat magával és tette a fülembe éppen elviselhető hangerővel. A mólónál lófráltam és szemléltem az eget. Ahogy tegnap este is. Gyönyörű volt. Biztosan láttatok már áméríkáí filmet. Egyik másikban olykor eltúlozzák a Hold méretét. Betölti a képernyőt, a környezethez képest aránytalanul. A tegnap esti Hold, este kilenc után valami hasonlót produkált. A felhők szépen lassan vonulgattak, vagy inkább úsztak előtte. A Balaton vizén tükröződve mindenképpen így láttam. Olybá tűnt, mint egy gyapjútakaró. Tudjátok, Naturtex. A Hold pedig hol teljes egészében, hol csak részleteiben tűnt fel mögüle. Mint egy kisgyerek, aki nyugtalan álmában le-lerúgja magáról a biztonságot és meleget nyújtó takarót. Én minden éjjel felkelek amúgy és betakargatom a srácaimat. Főként télen, amikor a hőérzet a fűtés ellenére sem elégséges. Az éjszaka égi fénye narancs és egyéb árnyalatokban pompázott és hatalmas volt. Később, mikor magasabban folytatta már útját az égen, akkor vesztette el extrém méretét. Érdekes volt megtapasztalnom, így még nem követtem le soha. Mivel a tegnap esti zenei kínálat - a Rockabillyn kívül - felejthető volt, ezért a Hold szórakoztatott.
Tudtátok, hogy a szakralitásban a Hold a nőt jelképezi? Annyi különbséget azért vélek felfedezni, míg a Hold mindig pozitív szereplőként jelenik meg az égbolton, addig  a nők ugyan csodálatos teremtményei Istennek, ám férfiember számára ők képesek a legnagyobb fájdalmat okozni. Főleg, ha ezt bosszúból teszik. Na, akkor a legkegyetlenebbek. Lelkük rajta amúgy, senki sem tökéletes. Bosszú által viszont soha nem lehet boldog senki ember fia. És pontosan ez a vesztük is általában, hiszen a végére minden esetben ők jönnek ki rosszul. Na, de nem szeretném bántani őket, ugyanis minden hibájukkal együtt is szeretem és tisztelem mindegyiküket. Nélkülük unalmas lenne az élet. Mi több, nem lenne élet.
Ahogyan a természet csodái nélkül sem. Hold nélkül sem léteznének misztikus legendák itt a Földön. Mindkettő sejtelmes képződmény, illetve teremtmény.
Nem is tudom, miről szerettem volna szólni felétek, annyira elkalandoztam közben. Mindegy ám, minden gondolatomat szívesen osztom meg Veletek, hiszen erre való ez a FB. Vagy nem? Én erre használom. Különösebb oka nincs, egyszerűen csak jól esik az írás. Igaz, nem sokan veszik a fáradtságot, hogy mások gondolatait fürkésszék, de itt sem a mennyiség számít. Miként a baráti körnél sem a mennyiség a mérvadó.
A szerelemben sem. Éreztetek már olyat, hogy valakinek a közelében megzavarodtok? Elkezd hevesebben verni a szívetek és a lábatok megrogy? A gyomrotok gombóccá formálódik? Nem mertek ránézni a másikra, mert elvörösödtök és kajlán vigyorogtok? Amikor nem magatokat adjátok, csak valami megmagyarázhatatlan okból megfelelési kényszeretek keletkezik? Aztán buta viselkedésetekkel pont az ellenkező hatást váltjátok ki? Nem tudom, mit jelenthet ez, de valami elkezdődik, annyi bizonyos. Az is lehet, hogy semmi nem követi, de az érzés már örökre ott marad. Lehet, hogy a másikat is megérintette egy pillanatnyi összekacsintás? A szemkontaktus? Amennyiben igen, akkor bizony ott megfogant valami. Valami titokzatos. Attól a pillanattól fogva egy kép is megérinti róla az embert. Évente talán egyszer és akkor is véletlenül találkoznak. Talán a másikban fel sem merül, hogy milyen heves szívverést okozott. Ki tudja. Valahol a plátói szerelem szebb, mint a beteljesedett. Nem okoz csalódást egyik félnek sem. Örök és sérthetetlen. Tiszta. Szinte szent. Ennek ellenére, kívánom Néktek, hogy legyen részetek a beteljesedett szerelemben! Tapasztaljátok meg! Még akkor is, ha a szerelem a szenvedély mellett sok szenvedést is okozhat. Ez abból adódik, hogy a lélek sokkal fogékonyabbá válik. Mindenre. A hétköznapi viccelődés is sértéssé válhat általa.
Közben eszembe jutott, miről is szerettem volna értekezni. A rockabily zenekarról. Jó kis blues-okat is nyomtak, nem csupán rock and rollt. Bár ebben a stílusban a Stray Cats-et és Brian Setzer-t nem lehet felülmúlni, ez a zenekar megér egy misét, avagy egy kedvelést. Trendin szólván, lájkot. Igaz, hogy ők is csupán egy másolat, de jó célt szolgálnak. A baj csak az, hogy nem emlékszem pontosan a nevükre, így a Youtube-on sem találtam rájuk. Beéritek helyette egy Stray Cats nótával? Köszi! Délután Helikon strand. Tegnap kevesen jöttetek el, ma pótolhatjátok! Ott a helyetek! Hátha összefutunk és válthatunk pár szót élőben is, nemcsak itt a Mátrixban. Na, mit szóltok?
A szerelemnél van egy magasztosabb érzés. A szeretet. A szerelem is csak úgy ér valamit, ha a szerelmünket szeretve tiszteljük. Különben a pillanatnyi érzés mulandó és feledésbe merül. Főleg igaz ez, amennyiben bosszúból fogant az az erősen kétséges szerelem. Ne legyen a szívetek telve haraggal és gyűlölettel! Elemészti az egyetlen tiszta érzést, a szeretetet. Hát ezt akarjátok? Persze, hogy nem! Én szeretlek Benneteket!

1981 - 23 évvel a fenti koncert előtt:

(Eredeti megjelenés 2015.08.02. https://www.facebook.com/nagy.testverek.9/posts/878678578892155)

Nagycsuri 2015.11.04.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagycsuri.blog.hu/api/trackback/id/tr968049446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása