Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagycsuri agymenései

avagy, rendszertelenségem és rendezetlenségem rendszerbe rendezgetése

Zenéljünk! No.44.

2015. november 04. 10:52 - Nagycsuri

Loreena McKennitt: Nights From The Alhambra (Videó)

egv1dtm3mti_o_loreena-mckennitt---she-moved-through-the-fair-hq.jpgKalandozzunk kicsit Kanadában...
Utunk odáig a keltákon és a közel-keleten  keresztül vezet. Loreena ereiben skót és ír vér csörgedezik. Bár ő már Kanadában született,

zenéjében visszanyúl gyökereihez, melyet az említett közel-keleti motívumokkal ötvöz és ily módon válik világzenévé. A DVD-n gyönyörű felvételek adnak méltó környezetet ennek a csodaszép zenének. Hangszerelése hibátlan - még hárfát is felvonultat. A stílushoz legközelebb álló magyar megfelelője egy általam korábban már ajánlott zenekar, a The Moon and the Nightspirit.
Both Miklós, a Barbaro énekes-gitárosa mondotta egyszer, hogy minden stílust "végigzongorázott" már, de nem találta meg a kiteljesedést egyikben sem. Kvázi unalmassá vált számára az összes előadó. Nem tudtak már úgymond újat nyújtani neki. Persze, van ebben némi költői túlzás is részéről, de én értem, hogy mit akart ezzel mondani. És akkor talált rá - mintegy megvilágosodás-szerűen - a népzenére. Valóban, a népzenében korlátlan lehetőségek rejlenek (Nézzünk csak erre egy eklatáns példát, itt! A népzene nagyszerűsége egyszerűségében keresendő. Igaz, ezt kevesen találják meg benne, de ők azok, akik Barbaro szintű produkciókat tudnak kihozni belőle. Loreena - a Barbaro ellenében - pedig már egy nagyobb réteget céloz meg, hiszen zenéje kevésbé továbbgondolt, sokkal inkább autentikus. Jó szívvel ajánlom hát szíves figyelmetekbe az alábbi videót, amelyből csupa-csupa szeretet árad!  Hiszem, hogy egymástól távol élő lelkeket is egymás közelébe hozhat, összekovácsolhat. Meditatív jellegéből fakadóan ábrándozásra alkalmas, plátói szerelmeket indukálhat.
Végre visszatért hozzánk a Napocska. Most kellemesebben simogat sugaraival, mint abban a túlzott forróságban. Délután Helikon strand a skacokkal. A víz még ugyan elég hűvös, de focizni már tudunk. Még azért az is lehetséges, hogy belemerészkedek egy kiadós úszás erejéig, ugyanis nagyon hiányzik. A délután Nektek is szóljon a pihenésről! Gyertek strandra, hozzátok a gyerekeket is magatokkal!
Ha pedig valaki mégis Barbaro-ra vágyik, őt kebelbarátommá fogadom!

(Eredeti megjelenés 2015.08.01. https://www.facebook.com/nagy.testverek.9/posts/878253148934698)

Nagycsuri 2015.11.04.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagycsuri.blog.hu/api/trackback/id/tr58049576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása