Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagycsuri agymenései

avagy, rendszertelenségem és rendezetlenségem rendszerbe rendezgetése

Fantomellenségek

2015. november 05. 12:22 - Nagycsuri

avagy, további összeesküvéses összefüggések a zenében II. (Videóval)

come-together2.jpgKorábban egy észidészi és egy Lou Reed nótát ajánlottam figyelmetekbe Tok Tok Tok-tól, itt! Most a "szex-drog-rock and roll" szubkultúra első üdvöskéjétől, a

Beatles-től hallgathattok meg egy örök klasszikust, Tok Tok Tok előadásában. Ezt a dalt sokan feldolgozták az idők folyamán. Még maga Májkrém Dzsekszon is, biz' ám! Nem véletlen, hiszen - sokak szerint - a legjobb albumukról, az Abbey Road-ról származik ez a nóta. Most nem mélyednék bele a "szex-drog-rock and roll" szubkultúra elemzésébe, hiszen az már tömény politika, csak annyit jegyeznék meg, hogy bizony nem sikerült teljes egészében kivitelezniük az elképzeléseiket azoknak, akik kitalálták és életre hívták ezt a körmönfont bomlasztó eszközt. Igazából arra ment ki a játék, hogy a fiatalok figyelmét eltereljék a napi gondokról és persze főleg a politikáról. Akkoriban is napirenden voltak a regionális háborúk, amelyeket - miként napjainkban - abban az időben is áméríká vívott a mindenkori fantomellenségeivel szemben. No, de tudjuk, hogy az ellenségkép fenntartása azért is fontos, hogy a hatalom igazolni tudja létjogosultságát és kegyetlenkedéseit, a "majd mi megvédünk benneteket a terroristáktól" felkiáltással. A tömeg természetesen bekajálja, hiszen a médián keresztül több szálon vezetik meg őket. Arra viszont nem számítottak, hogy ez a szubkultúra is kitermeli a maga minőségi produkcióit és adott esetben a visszájára fordul, vagyis visszaüt. Gondoljatok csak a békemozgalmakra, amelyek legfőbb mozgatórugója pont ezen szubkultúra egyik-másik zenei üdvöskéje volt. (Hendrix, Joplin, stb...) Még Hobo is megénekelte. Korábban írtam róla, itt! Na, de hagyjuk most az "összeesküvés-elméleteket", inkább zenéljünk! Alább teszek egy egész lejátszási listát Tok Tok Tok-tól, csakhogy érezzétek a törődést!

...és a lejátszási lista:

(Eredeti megjelenés 2015.07.29. https://www.facebook.com/nagy.testverek.9/posts/876835652409781)

Nagycsuri 2015.11.04.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagycsuri.blog.hu/api/trackback/id/tr408049526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása