Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagycsuri agymenései

avagy, rendszertelenségem és rendezetlenségem rendszerbe rendezgetése

Zenéljünk! No.90.

2015. december 15. 12:41 - Nagycsuri

John Mayall's Bluesbreakers: All Your Love (Videó)

mayall.jpgVissza az időben - 1966 - Két évvel szerény személyem világra jötte előtt. Minden idők egyik legmeghatározóbb blues-albuma és

arról is egy legendás nóta. (Talán ettől kaptak ihletet szüleim, ki tudja.) Ma már beszéltünk róla, hogy John Mayall több kiváló előadót is útjára indított. Ezt a lemezt Eric Clapton-al közösen készítették. Mivel szinte mindenki ismeri, ezért nem eresztem hosszú lére mondandómat. Beszéljen helyettem e két csodálatos ember (és persze hangszereik), akik annyi remek percet szereztek nekünk életünk során, hogy megszámlálni is lehetetlen.

John Mayall - egy rövid korszakát idézzük fel. Történt ugyanis a nagy idővonal folyamán, hogy John barátunk elkalandozott a blues bölcsőjéből és kipróbálta magát a jazz erdejében. Természetesen ehhez verbuvált maga mellé egy erre alkalmas csapatot. Az eredmény egy nagyon kellemes jazz-blues LP lett (Jazz-Blues Fusion címmel), mely kedvenceim közé tartozik a Mayall palettán. Ahhoz, hogy a zenei élmény teljes legyen, egy olyan egész albumot tartalmazó felvételt hallgathattok meg, amely eredeti LP-ről lett digitalizálva és feltöltve a Youtube-ra. Hallani az apró sercegéseket, LP-rajongóknak csemege. Amennyiben még Mayall "hívő" is az illető, na annak egy hibátlan estét szereztem íziben! Hallgassátok, Feleim, mert hallgatni arany!

Nagycsuri 2015.12.15.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagycsuri.blog.hu/api/trackback/id/tr758174120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása