Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagycsuri agymenései

avagy, rendszertelenségem és rendezetlenségem rendszerbe rendezgetése

Egészségügy vs. betegségügy

2015. december 22. 15:39 - Nagycsuri

avagy, van pénz, vagy nincs pénz?

egs.jpgEgyre többen osztják meg ezt a cikket, reflektálnék rá, ha megengeditek:
Miután tudomásom van róla, hogy az orvosok egy jelentős része (egyre többen) elhagyja a közfoglalkoztatás rendszerét, majd

vállalkozóként tér vissza ugyanarra a munkahelyre és vesz fel ezek után az eredeti fizetéséhez mérten sokszor annyi pénzt, nem tudom elfogadni a cikk létjogosultságát. Nem azért, mert sajnálnám tőlük, félreértés ne essék! Dehogy! Csupán a cikk okafogyott, mivel - ahogy elébb említettem - van lehetőségük korrekt bért lehívniuk. Ugyanakkor tisztában vagyok azzal is, hogy a mindenkori hatalom tudatosan terelgeti a betegeket a fizetős rendszer felé. Nem azt mondja, hogy leállítja a kórházak finanszírozását, hanem körmönfont módon visszatartja a pénzeket, ellehetetlenítve a működést. Kivételt ez alól a vállalkozói hitre áttért orvosok képeznek! Így aztán a betegek maguktól választják a fizetős magánrendelőket. Ahol bizony nem egyszer előfordul, hogy indokolatlanul húznak le több bőrt a betegről, mint ami szükséges lenne. Idézet: "A nyugati orvoslás célja, hogy meghosszabbítsa a betegséget" - ez minimum elgondolkodtató! Én a közkórházakban hiszek, amit a társadalom egésze finanszíroz, állami-biztosítási rendszer formájában. Működőképes, lásd a sok biztosítótársaság vagyoni helyzetét! Lehet, hogy kicsit több TB-t kell kivetni, mint amennyit most fizetünk, de életképes. (mert milyen társadalom az, amelyik nem gondoskodik az elesettjeiről?) Ausztriában, a lakosságra vetítve több kórház van, mint nálunk. Ez is tény. A felszereltségük minősége és az orvosok bére is magasabb. Mindenkit ellátnak, közkórházként funkcionálnak. Nincs hálapénz sem. Nem kellene mást tenni, csupán lemásolni, ahogyan az adórendszerüket is. Valakiknek idehaza azonban nem érdekük az átláthatóság, mert a zavarosban jobban lehet halászgatni. Nem mondom el kétszer, hogy ezek a rabsicok pontosan a politikusaink. Szélsőbaltól szélsőjobbig bezárólag. Mind!

Az ominózus cikk itt érhető el!

Nagycsuri 2015.12.22.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagycsuri.blog.hu/api/trackback/id/tr468191852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása