Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagycsuri agymenései

avagy, rendszertelenségem és rendezetlenségem rendszerbe rendezgetése

Zenéljünk! No.116.

2017. április 30. 15:55 - Nagycsuri

Johnny Winter & Eric Sardinas: Mojo Boogie (Videó)

sardinas.jpgNos, ezzel a felvétellel, Eric Sardinas-ra, mint a nemrég eltávozott istenség, JohnnyWinter méltó utódjára szeretnék rávilágítani! Annál is inkább, hiszen a

generációváltás okán itt már erősen megfáradt képét mutatja Winter (Legnagyobb sajnálatomra, pár éve eltávozott az élők soraiból). Természetesen, megélt ő ennél sokkal szebb napokat is. Dobok tőle is egy kedvenc felvételt, amit már 13 évesen magamévá tettem. Mondom, a felvételt! 

Szóval, ez a Sardinas gyerek kiadott pár lemezt. CD-boltosként négyig jutottam. Zárás óta, még kettőt produkált. Emlékeim szerint, az első albumon Winter Papa is játszott. Gondoltam is akkoriban, lehet, hogy a slide-os utódját próbálja felfuttatni, mint Mari néni vízen az élesztőt. Sikerrel.

Steve Vai előzenekaraként láthattuk Eric-et pár évvel ezelőtt Magyarhonban is. Érces énekhang és karcos gitársound jellemzi. Dobró-gitáron nyomja, nem a megszokott elektromos blues hangszereken, mint a Strato, a Les Paul vagy a Tele.

Hallgassátok, mert hallgatni arany!

Az első korongról, Winterrel:

Egy gyöngyszem:

...és a beígért nagy kedvencem, Winter Papa fénykorából. Minden idők legjobb blues-koncertje. Számomra mindenképpen. Mivel '71-ben, az akkoriban egy éves Sardinas blues karrierje még csak elképzelés lehetett, ezért a felvételen egy másik remek gitáros, Rick Derringer húzza a talpalávalót. Chuck Berry legnagyobb világslágerének, a Johnny B'Good-nak a legkiválóbb feldolgozása is ezen a lemezen hallható:

NagyCsuri 201704.30.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagycsuri.blog.hu/api/trackback/id/tr912466847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása