Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagycsuri agymenései

avagy, rendszertelenségem és rendezetlenségem rendszerbe rendezgetése

Van választásod!

2018. március 04. 12:32 - Nagycsuri

avagy, balliberális, térj nyugovóra!

sunset-2210864_960_720.jpg2014. június 03-án tettem le a fegyvert. Szakítottam a politika ellentmondásos világával. Egyszer s mindenkorra. Nagyon tanulságos pár év volt. Az ellenségemnek sem kívánom, hogy a politika posványában prominensként dagonyázó embereket közelebbről is megismerje! Az okokról most csak annyit, hogy

ebben a közegben semmi sem az, aminek látszik. És persze, senki sem az, aminek mutatja magát! Rövid-, illetve hosszabb távon is bármi megtörténhet, valamint annak pont az ellenkezője is. Ezzel párhuzamosan ugyanaz az ember mondhatja a fordítottját is annak, mint amit mondott közvetlen előtte. Mondja is, szemrebbenés nélkül. Ezt az álságos világot hívom én neoliberalizmusnak, amit két részre osztok. Bal- és jobboldali liberalizmusra. Igen, a politikai palettán bal- és jobboldali liberálisok vannak döntési pozícióban. Kár áltatni magunkat, igazából - az életvitelét tekintve - ma már az emberek jelentős hányada liberális értékrendet követ. Engedjetek meg pár beszédes példát ennek bizonyítására!

A hagyományos értékrendek eltolódtak, fellazultak. Ma már semmi sem szent. Az Isten, Haza, Család a legtöbb embernek már nem mond semmit, sőt nevetség tárgyának tekinti. A szexuális szabadosság globalisztikus méreteket öltött. Mindenki mindenkivel, de ami rosszabb, bárkivel. A pénz uralja az elmét. Tárgyakért ölik egymást az emberek (pl. Fekete Péntek), a lelki békéjük megteremtése helyett. UsRael képében világunkat maga a Sátán vezényli. A profit mindent felülír. Tőke- és hatalomkoncentráció zajlik, ami két szélsőséges kasztra osztja a társadalmat. A százalékos arány, sarkítva 1:99. Az egyes országok GDP-je a század elejétől megsokszorozódott, de a reálbérek már a '70-es évektől fogva stagnálnak. Mondom, a reálbérek! Te is érted, balliberális? Nosza! A gépek fokozatosan átveszik felettünk a hatalmat és az irányítást. Megfordul a trend. Lásd, táblagépek túlzott jelenléte a "Z" generáció kezében! De van egy érdekesebb példám is: ismerősöm mesélte, hogy a könyvelője valamit elrontott, de rögtön telefonáltak (hivatalos levelet is küldtek) az illetékes NAV alkalmazottnak. Azt a választ kapták, hogy a gép nem engedi (Sic!) a visszamenőleges kurkászást. Hát mi ez itt kérem, a Majmok bolygója? Csillagok háborúja? Esetleg, a Birodalom visszavág? Ismertek, nem kenyerem a káromkodás. Nem is mondtam erre semmi olyat, mint például, Petőfi a németnek. Minek? Pedig, gőzlevezetésnek pont jót tesz, ha adott esetben a jó édesanyját emlegetjük egy delikvensnek. Csupán szövegkörnyezet kérdése az egész. No, de egy gépnek mit üzenjek? Bújj vissza a jóságos terveződbe? Szót sem érdemel, adóalanyunk bukott, de láthatóan ez senkit sem érdekel! 

Még ne kattintson el a tisztelt Fidesz szavazó, ugyanis az alábbi bekezdés után lesz egy kisebb fordulat!

Emlékeztetném a kedves Olvasóimat arra a tagadhatatlan tényre, miszerint a miniszterelnök úr szintén erősen neoliberális nézeteket vallott a rendszerváltás hajnalán. Ugye nem kell idecitálnom erről ezernyi bizonyítékot? Vagy netán a jobboldali féltekékben - akarom mondani - fejekben tombol a kognitív disszonancia? Le kellene ám szokni róla! Tudom, tudom, Viktor megvilágosodott. Köszönhetően annak a történelmi lépésnek, amikor is az eszdéesz - az ország gazdasága mellett - tönkreverte az emdéefet és Orbán az új ruhájában betipegett a megüresedett nemzeti oldal politikai provinciájába. Mert ugyebár ott lehetett kapirgálni akkortájt a leginkább. Olyan ez, mint amikor a tojás fehérje helyett a sárgáját verjük fel habnak. Miként a mellékelt ábra is mutatja, a nép hamar felejt. Vagy inkább próbál hinni valamiben. Egy szóval, jóhiszemű. Ezért persze nem szabad haragudni senkire!

Az európai jobbratolódás tapintható. Ennek köszönhetően, OV bennragadt ebben a szegmensben. Kénytelen úgy tenni, mintha. No, persze csak a neki is megengedett kereteken belül. Mert kérem, ha nem így lenne, akkor már egyezer Forint lenne az Euró árfolyama. Neki most megengedik azt is, hogy ellenezze a bevándoroltatást. Miközben ő is bevándoroltat. Szerencsénkre, ide nem nagyon akarnak költözni ezek a civilizálatlan mihasznák. Bánatunkra inkább az őslakók mennek el. Reméljük, csupán egy kis időre!

A fentiek ellenére, vagy éppen pont azért, szeretnék rávilágítani a választás tétjére! Az érveket tekintve, természetesen a teljesség igénye nélkül!

Jelen politikai környezetben mindegy, hogy OV valóban nemzeti, avagy nem az! Ezt és ennek az ellenkezőjét sem tudjuk bizonyítani! Mégis, aki a jelenlegi harcában nem támogatja, az egész egyszerűen egy inkább nem írom le, hogy micsoda! Az az ember a saját sírját ássa. No, meg persze a miénket is. Hallod, balliberális? Abban az esetben, ha visszahozzák az emeszpé bármely reinkarnációját, elempéstől, dékástól, párbeszédestől, kutyástól, momentumostól együtt, ennek az országnak befellegzett. Annyi! Kicsengettek! Hallom közben, ahogy felhorkannak a baloldali liberális olvasók. Az előző bekezdésnél még azt hihették, hogy nekik áll a zászló.

Hát kérem, nem! Miként fentebb már említettem, nem szeretek írott formában káromkodni. Ezért most csak úgy bekiabálok a sorok közé, hogy ha a balliberálisok leváltják ezt a kormányt, kurva nagy szarban leszünk! Értve vagyok? Vagy mondjam lassabban, hogy mindenki megértse? Ezek a pökhendi, nagyonfelvilágosult, nyugatmajmoló mindenttudók maguk kérvényeznék a Mohamedek betelepítését. Nem vicc! Ezen kívül, azonnal elkezdenének kuncsorogni külföldi hitelekért, mert valamivel be kell tömködni szavazóik éhes szájacskáját. No,meg azért is, mert rosszul érzik magukat, ha nem kergethetik béklyóba ezt a szerencsétlen nemzetet. Mert ezek nem magyarok, csak magyarul beszélnek. Ezek világpolgárok. Pont, mint egy Velorex. Vagy mint a Kétfarkú Kutya. Az való nekik! Mert az egy nagy vicc, más semmi.

No, de nézzük, miért is nem jó nekünk az idegenektől fölvett hitel? Dióhéjban! Azért, kedves balliberális, mert annak a kamatterhei hangtalanul vándorolnak ki az országból. Kvázi pénzszivattyúként funkcionál. No, meg ott van még a valutaárfolyam ingadozása is. A kedvedért idevésem idegen nyelven is: volatilitás! Így talán jobban megérted. Ellenben a belső adósság kamatai itthon maradnak, ergo idehaza költi el azt a tisztelt magyar államkötvény tulajdonos. Kvázi magunknak tartozunk. Te is szívesebben kérsz a jó édes anyádtól, mint a banktól, nem igaz? Ez ennyire egyszerű! 

Tudod, az adórendszer átalakítását azért nem látod át, mert egyedül élsz, nem tudsz családban gondolkodni. Ebből következik, hogy nemzetben sem. Azért kellett átalakítani az adózást, mert eddig ugyanannyi adót fizetett az a tisztességes háromgyermekes családapa is, mint Te, aki ugye egyedül élsz. Beláthatod, hogy ez a legkevésbé sem korrekt. Most, aki gyermeket ad ennek a nemzetnek és ezzel jövőképet biztosít mindannyiunknak, az kedvezményeket kap az adójából, amit a felnövekvő nemzedékre fordíthat. Nem eszetlenül dobálják a segílykíket, hanem munkához- és családhoz kötik azt. Tudod, engem nem zavar, hogy nem vállalsz gyermeket, sokkal inkább azt sajnálom, hogy az édesanyád anno még nem így gondolkodott. Mennyi tehertől óvhatta volna meg önmagát és ezt az országot egyaránt. Nem kellene most a szádba rágnom, ami egyébként evidencia. 

Nem, nem! Még csak véletlenül sem vagyok Fidesz fan! Sőt, soha többé nem süllyedek odáig, hogy bármelyiknek is elhiggyek bármit. Mint fentebb már említettem, bal- és jobboldali liberális politikus létezik. Ebből következik, hogy én nem tudok azonosulni egyikkel sem. Megengedhetem magamnak azt a luxust, hogy madártávlatból tekintsek az éppen zajló eseményekre. Vannak árnyalatnyi különbségek a két oldal között. Ilyen a pénz-, az adó-, a járulék- és segílykerendszer, valamint a szuverenitás kérdése is. Ez utóbbiba beletartozik a Nemzeti Bank parlamenti hatáskörbe vétele, a bevándoroltatás elutasítása és Brüsszel kiebrudalása is. Ugyan, ez a kormány sem fogja ezeket meglépni, de látok némi elmozdulást ez irányba. Nagy butaság lenne ugyanis nem elismerni a pozitívumokat, csak azért, mert valaki nem szimpatizál az éppen regnáló rezsimmel! Itt vagy még, liberális? Figyelj, mert neked beszélek! Olyan meg nincs, hogy mindig, mindenkinek tetszik a rendszer. Amúgy mi a problémátok? Hiszen azt csináltok, mondtok, amit csak akartok. Ahogy a hálót elnézem, érvek ütköztetése helyett, egész nap csak személyeskedő hangvételben gyűlölködtök, fröcsögtök. Miközben cenzúrát kiáltatok és a szólásszabadság megcsonkításán siránkoztok. Ha így lenne, már rég börtönben lennétek.

Nincs olyan, hogy kivétel nélkül mindenkinek jó! Bizony, sérülhetnek olykor egyéni érdekek. Ám ezt felülírja a közösségi érdek. A nemzeti érdek. Jaj, bocsánat! Megint elfelejtettem, hogy ebben a dimenzióban Te nem tudsz gondolkodni, fogalmakat értelmezni! Azért a kedvemért ez egyszer próbáld meg! Segítek! Tekints úgy a nemzetre, mint az egykori családodra. Akinek nem hagyományos (nő, férfi és gyerekek) családja volt, az most ne figyeljen ide, velük később foglalkozom! Pontosabban, nem foglalkozom! El velük! Következő felvonás: Emlékszel, amikor édesanyád és édesapád is ott volt és egy szuverén közösséget alkottatok? Amely közösség dolgaiba más nem gügyöghetett bele, mert mi köze lett volna ahhoz. Ugye nem engedte volna meg édesapád, hogy bárki beleszóljon a család pénzügyeibe, vagy például, hogy rajtatok kívül ki lakjon a házatokban? Téged hogyan neveljenek? Egyetértesz velem abban, hogy ez kizárólag a Te családod döntési joga volt? Na, látod, tekints úgy a nemzetre, mint egy nagy családra és rögtön érteni fogod, miért nem szabad hagynunk, hogy mások irányítsanak! Sem a pénzügyeinkben (mert akinél a pénz, annál a hatalom), sem más népek ideköltöztetésében (mert azé az ország, aki teleszüli), sem az életvitelünket tekintve, semmiben! És lőn világosság! 

Állandóan a háromezer milliárdos nyugdíjpénzzel jöttök. Na, figyú! Azt a pénzt eddig különböző biztosítótársaságok kezelték, arcpirítóan magas költségekkel és minimális, vagy épp negatív hozammal. Itt volt az ideje, hogy ezt a szabad rablást megszüntették. Ne aggódj, állami nyögdíj mindig lesz, ha nem is magas, de éhen dögleni biztosan nem fogsz mellette! És képzeld csak, továbbra is megmaradt az a lehetőséged, hogy saját, külön bejáratú önkéntes magánnyugdíjpénztárba tedd az állam elől eltitkolt jövedelmedet! Hát nem jobb egy önkéntes, mint egy kötelező? Nem ez kelti sokkal inkább az általad favorizált, de csak magadnak vindikált szabadság érzetét?

Nézzük a rezsitényezőket! Zászlóvivőtök, az eszdéesz áldásos ténykedése mentén a hazai energiaszektorban keletkező kb. százötven milliárd Forint profitot a privatizációnak köszönhetően külföldi nagytőkések szippantották ki az országból. Most, ezek a cégek részben visszakerültek a magyar állam tulajdonába. Ez utóbbi pedig ezt a temérdek hasznot visszaforgatja - adott esetben - a szociális rendszerbe. Ne sajnáld a külföldi tőkét, tudnak azok extraprofitot lopni máshonnét is! Jelenleg a lakossági Földgáz ára kb. 100Ft/köbméter. Gyurcsány alatt ez 140Ft volt. De kattintsunk rezsi ügyben bővebb infókért! Van még kérdés, kedves balliberális? Vagy neked mindegy, mennyit fizetsz, csak nemzetközi nagytőke zsebében landoljon? 

Európai Egyesült Államok. Jól hangzik? Engem viszont egy olyan államra emlékeztet, amelyik valahol a világban ma is megölt pár nőt és gyermeket. Igen, áméríkárá (UsRael) gondoltam, pontosan. Milyen okos vagy, ha figyelsz, kapsz egy kisötöst érte. Tegyük csak tisztába azért ezt a nagy EUfóriát, de gyorsan! Az alábbi táblázatból világosan kiderül, hogy ez a gyarmatosító álca (EU) mennyivel több pénzt visz ki, mint amennyit visszaforgat:

tokekivonas.jpg

Ez úgy lehetséges, hogy az ideáramló, pontosabban az általunk befizetett adóforintok visszaforgatásaként kiutalt uniós pénzek jelentős része külföldi multicégek zsebébe vándorolnak, ilyen-olyan támogatások formájában. Lásd, autógyárak összeszerelő üzemei, például! Valamint a kiskereskedelemben jelen lévő multicégek talicskázzák ki az országból, extraprofitként. Nem beszélve a magyar ember és vállalkozó számára soha nem látott kedvezmények sokaságáról! Ezt a leckét már nem tanultad meg, kedves balliberális? Ülj le, egyes!

A legszebb, amikor azzal "érveltek", hogy mindegy ki, csak OV ne! Miközben alázatosan térdre ereszkedve a bocsánatotokért esedezem, ellent kell mondjak! Miért? Hát eddig mit csináltál, ha nem a fenti sorokat olvastad? Ja, hogy nem értesz belőle egy szót se? Nos, ezzel nem tudok mit kezdeni, de éppen ezért örülök, hogy esélyetek sincs a trónra! 

Hiszem, hogy az országban többségben élnek azok, akik elfogultság nélkül, objektíven és felelősséggel tudnak dönteni sorsunkról!

Isten áldjon Mindannyiunkat!

NagyCsuri 2018.03.04.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nagycsuri.blog.hu/api/trackback/id/tr313710038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

/pillanat 2018.07.01. 09:18:07

Béklyót ly-nal, nem pontos jével írjuk.

Nagycsuri · https:/blog.hu/ 2018.07.01. 09:20:39

Kedves PerPillanat!

Javítva, köszönöm az észrevételt!

Üdv,
NagyCsuri
süti beállítások módosítása